osnovano 1893. godine

Taktičko uvježbavanje za tehničke intervencije PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
Autor millinus   
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016 15:17

Dana 15. lipnja 2016. godine organizirana je taktično-obučna vježba rukovanjem alatima za tehničke intervencije, a ujedno su se vidjele mogućnosti vozila za tehničke intervencije IVECO-MAGIRUS.

 

 

 

 

Nakon opremanja vozila za tehničke intervencije, koje smo dobili zahvaljujući donaciji austrijske pokrajine Tirol, na red je došla i obuka operativnih vatrogasaca, a potom i provjera mogućnosti samog vozila i opreme koja je u istome.

Za potrebe vježbe pribavljeno je staro osobno vozilo za uvježbavanje i provjeru hidrauličkih alata (škare i razupore) koje se koriste prilikom spašavanja unesrećenih osoba iz smrskanih vozila pri prometnim nesrećama. Vozilo je dovezeno u dvorište DVD-a nakon čega su naši vatrogasci pristupili simulaciji spašavanja ozlijeđene osobe iz vozila. Edukacija je išla korak po korak kako bi se naučio postupak oslobađanja osobe u stvarnoj situaciji. Ujedno je ovo bila i provjera ispravnosti agregata, hidrauličkih alata, kao i ostale opreme za spašavanje koja se nalazi i spomenutom vozilu.

Drago nam je što je sve teklo glatko, a posebice nas raduje spremnost naših vatrogasaca za ovakve intervencije, čime je osposobljenost Društva podignuta na zavidnu razinu, a samim time i sigurnost pučanstva naše općine i šire zajednice.

 

U nastavku slijede fotografije s  edukacije-vježbe zabilježene objektivom Stjepana Škrabe - Mojsija i Tadije Milića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povratak na vrh stranice.

 

Ažurirano: Nedjelja, 07 Kolovoz 2016 16:39
 
Utorak, 16. Srpanj 2019

Design by: LernVid.com