osnovano 1893. godine

Bili smo na proslavi 90. obljetnice DVD Velika Kopanica PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
Autor millinus   
Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 17:31

U nedjelju 14. kolovoza 2016. svečanim mimohodom vatrogasnih ešalona proslavljena je 90. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Kopanica. DVD Nuštar je proslavi nazočilo sa šest svojih članova.

 

 

 

 

 

 

 

U 14. kolovoza 2016. godine u poslijepodnevnim satima održana je i svečana proslava 90. obljetnice DVD-a Velika Kopanica. Pred glavom zgradom DVD-a postrojeni su vatrogasni ešaloni kojima je zapovijed za kretanje u svečanom mimohodu vatrogasaca i vatrogasnih vozila izdao potpredsjednik parlamenta Robert Podolnjak, te okupljene pozdravio i u ime Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović kao glavne pokroviteljice proslave. Osim domaćina slavljenika u mimohodu su sudjelovali i njihovi gosti, pripadnici vatrogasnih društava iz Babine Grede, Beravaca, Brodskog Stupnika, Divošeaca, Donjih Andrijevaca, Đakova, Garčina, Gundinaca, Jaruga, Nuštra, Nove Gradiške, Oprisavaca, Piškorevaca, Sikirevaca, Slavonskog Broda, Slavonskog Šamca, Starih Mikanovaca, Starih Perkovaca, Strizivojne, Vrpolja, a posebno su u svojim svečanim odorama bili atraktivni vatrogasci Freiwillige Feuerwer iz austrijskog Bad Gasteina. Vatrogasne koračnice svirali su članovi Limene glazbe DVD-a iz Đakova i Retfale iz Osijeka.

Zahvaljujući gospodinu Prliću i njegovim zalaganjima,  i kopanički DVD nedavno je dobio vrijednu donaciju vatrogasne opreme uključujući i jedno navalno vatrogasno vozilo (doduše rabljeno ali u izuzetno dobrom stanju) od vatrogasnog društva iz Bad Gasteina, čiji su predstavnici, njih 20-ak vatrogasaca također došli na proslavu Dana općine Velika Kopanica i 90. obljetnice kopaničkog vatrogasnog društva.

Više informacija možete vidjeti na poveznici:

http://poslovniportal.hr/svecana-proslava-dana-opcine-velika-kopanica-i-90-obljetnice-vatrogasnog-drustva/

U nastavku su fotografije koje je zabilježio Ivo Milić.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povratak na vrh stranice ovdje.

 

Ažurirano: Srijeda, 27 Rujan 2017 15:55
 
Utorak, 16. Srpanj 2019

Design by: LernVid.com