osnovano 1893. godine

Članstvo DVD Nuštar PDF Ispis E-mail
Autor millinus   
Subota, 11 Rujan 2010 00:00

 

Vatrogasna postrojba DVD-a Nuštar određena je planom zaštite od požara općine Nuštar kao središnja postrojba za gašenje požara i za tehničke intervencije s 20 osposobljenih i zdravstveno sposobnih vatrogasaca te s jednom auto cisternom i navalnim vozilom.

 

Vatrogasna postrojba DVD-a Nuštar djeluje na području općine Nuštar (naselja Nuštar, Cerić i Marinci) sukladno planu zaštite od požara, te po zapovjedi županijskog zapovjednika ako je potrebno na području županije Vukovarsko-srijemske ili na teritoriju Republike Hrvatske.

 

Prema sadašnjoj evidenciji stanje ljudstva prema osposobljenosti u DVD-u Nuštar je slijedeće:

 

 Viši vatrogasni časnik

1

 Vatrogasni časnik I klase

7

 Vatrogasni časnik

9

 Vatrogasni dočasnik I klase

3

 Vatrogasni dočasnik

7

 Vatrogasac I klase

22

 Vatrogasac s ispitom

7

 Vatrogasac bez ispita

24

 Mladež

21

 Djeca

14

 UKUPNO AKTIVNIH ČLANOVA

115

 

Zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Nuštar je Tadija Milić koji ima zvanje vatrogasnog tehničara, položen stručni ispit te time udovoljava kriterijima koje zakon propisuje, a za zapovjednika je izabran na godišnjoj skupštini 26. veljače 2011. g. i potvrđen od strane načelnika općine Nuštar.

U sastavu postrojbe DVD-a Nuštar nalazi se jedan inženjer ZOP-a koji radi u JVP Vinkovci, te sedam vatrogasnih tehničara koji rade u JVP Vinkovci (3), u JVP Vukovar (3) i jedan neuposlen.

 

Ukupan broj vatrogasaca koji su osposobljeni za gašenje požara i tehničke intervencije je 61, a 24 vatrogasca posjeduju važeće potvrde o tjelesnoj i duševnoj sposobnost za vatrogasne intervencije.

 

Ažurirano: Nedjelja, 25 Studeni 2018 14:42
 
Petak, 23. Kolovoz 2019

Design by: LernVid.com