Home Članstvo DVD Nuštar

 

Vatrogasna postrojba DVD-a Nuštar određena je planom zaštite od požara općine Nuštar kao središnja postrojba za gašenje požara i za tehničke intervencije s 20 osposobljenih i zdravstveno sposobnih vatrogasaca te s jednom auto cisternom i navalnim vozilom.

 

Vatrogasna postrojba DVD-a Nuštar djeluje na području općine Nuštar (naselja Nuštar, Cerić i Marinci) sukladno planu zaštite od požara, te po zapovjedi županijskog zapovjednika ako je potrebno na području županije Vukovarsko-srijemske ili na teritoriju Republike Hrvatske.

 

Prema sadašnjoj evidenciji stanje ljudstva prema osposobljenosti u DVD-u Nuštar je slijedeće:

 

 Viši vatrogasni časnik

1

 Vatrogasni časnik I klase

5

 Vatrogasni časnik

10

 Vatrogasni dočasnik I klase

2

 Vatrogasni dočasnik

6

 Vatrogasac I klase

26

 Vatrogasac s ispitom

11

 Vatrogasac bez ispita

15

 Mladež

26

 Djeca

14

 Počasni viši vatrogasni časnik

1

 UKUPNO AKTIVNIH ČLANOVA

117

 

Zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Nuštar je Tadija Milić koji ima zvanje vatrogasnog tehničara, položen stručni ispit te time udovoljava kriterijima koje zakon propisuje, a za zapovjednika je izabran na godišnjoj skupštini 26. veljače 2011. g. i potvrđen od strane načelnika općine Nuštar.

U sastavu postrojbe DVD-a Nuštar nalazi se jedan inženjer ZOP-a koji radi u JVP Vinkovci, te sedam vatrogasnih tehničara koji rade u JVP Vinkovci (3), u JVP Vukovar (3) i jedan neuposlen.

 

Ukupan broj vatrogasaca koji su osposobljeni za gašenje požara i tehničke intervencije je 61, a 24 vatrogasca posjeduju važeće potvrde o tjelesnoj i duševnoj sposobnost za vatrogasne intervencije.

 

Ažurirano (Subota, 06 Veljača 2016 20:50)

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 22 
Brojač posjeta
Danas2
Jučer6
Ovoga tjedna8
Ovoga mjeseca69
Sveukupno24374
Prijevod