osnovano 1893. godine

ODRŽANO 20. JUBILARNO VATROGASNO NATJECANJE "KUP GRADA NOVOG MAROFA" PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
Autor millinus   
Srijeda, 27 Lipanj 2018 13:49

Već tradicionalno, sredinom lipnja, novomarofski vatrogasci organiziraju vatrogasno natjecanje "KUP grada Novog Marofa", za natjecateljska odjeljenja u kategorijama pomlatka, mladeži i odraslih ekipa. 

Tako je bilo i ove subote, 16. lipnja, kada je organiziran jubilarni dvadeseti KUP, na kojem se okupio rekordan broj odjeljenja, natjecatelja, gostiju,...više od 1.200 učesnika

 

 

 

 

 

Već tradicionalno, sredinom lipnja, novomarofski vatrogasci organiziraju vatrogasno natjecanje "KUP grada Novog Marofa", za natjecateljska odjeljenja u kategorijama pomlatka, mladeži i odraslih ekipa. 

Tako je bilo i ove subote, 16. lipnja, kada je organiziran jubilarni dvadeseti KUP, na kojem se okupio rekordan broj odjeljenja, natjecatelja, gostiju,...više od 1.200 učesnika.

Ukupno u šest natjecateljskih kategorija, prijavilo se 101 odjeljenje, a po završetku natjecanja i proglašenju rezultata, broj ekipa koje su nastupile i uzele učešće na ovom do sada najvećem natjecanju u Novom Marofu, bio je 95.

Natjecateljska odjeljenja došla su iz osam županija, vježbe je ocjenjivalo 30 vatrogasnih sudaca, a cijelu organizaciju i realizaciju ovog velikog projekta odradilo je 50-ak članova DVD-a Novi Marof i u pripremama dan ranije desetak članova zapovjedništva VZG Novog Marofa.

Organizator je bio DVD Novi Marof i VZG Novog Marofa, budući se u sklopu KUP-a održalo i gradsko vatrogasno natjecanje novomarofske zajednice, a pokrovitelji su bili Grad Novi Marof, novomarofska firma Knaufinsulation, a svojim donacijama i sponzorstvima desetak sponzora također su pripomogli realizaciju natjecanja.

Nagrade svim učesnicima u vidu učesničkih medalja i diploma, te statue Sv.Florijana za tri prvoplasirane ekipe i prijelazne pehare u svim kategorijama kao i prijelazni pehar ukupnom pobjedniku natjecanja, uručili su visoki gosti i uzvanici; gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, počasni predsjednik VZŽ Zvonko Biškup, počasni predsjednik VZG Antun Kos, počasni zapovjednik VZG Antun Štorga, počasni tajnik VZG i počasni predsjednik DVD-a Vinko Pošta, dopredsjednik VZG Marijan Gradiščak, zapovjednik VZG Zdenko Lacković, tajnik VZG Dalibor Puškadija i dozapovjednik DVD-a Dubravko Štefec.

Rezultati 20. "KUP-a grada Novog Marofa", bili su sljedeći;

DVD Nuštar nastupio je s ekipama muške i ženske mladeži.

Djevojke su nakon 3 pobjedničke godine, odradile malo slabiji nastup, najslabiji ove sezone, te ukupno zauzele 5. mjesto od 15 ekipa, unatoč najbržoj vježbi, ali uz pogrešku koja se potkrala. Tko radi taj i griješi, a na greškama se treba učiti, tako da iz ovog nastupa izlazimo još jači, bolji i kvalitetniji s pogledima na predstojeće nastupe.

Nakon ženske ekipe, na red je došla muška mladež koja je odradila kvalitetnu vježbu te u ukupnom poretku zauzela visoko 2. mjesto u konkurenciji 24. ekipe iz 8 županija. Ovim rezultatom, muška mladež nastavila je niz uspješnih nastupa ove sezone.

Iskrene čestitke izvrsnim domaćinima, na vrhunski organiziranom natjecanju.

(MR)

U privitku nekoliko fotografija s natjecanja.

Povratak na vrh stranice

 

Ažurirano: Srijeda, 27 Lipanj 2018 13:57
 
Utorak, 16. Srpanj 2019

Design by: LernVid.com