osnovano 1893. godine

Mladež ženska je prvak države PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
Autor millinus   
Utorak, 02 Listopad 2018 10:47

DVD Nuštar su na državnom prvenstvu u Zadru (29.09.2018.) predstavljale mladež ženska i mladež muška. Djevojke su nakon dugo godina konačno ostvarile dugo očekivanu pobjedu, te će iduće godine predstavljati RH na vatrogasnoj olimpijadu u Švicarskoj. Mladež muška nije imala sreće, te je ostvarila 11. mjesto u kategoriji muških ekipa (od 57).

 

 

 

 

 

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD-a Nuštar, slijede ih DVD Šandorovec i DVD Bedekovčina. Od 3 gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.
Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

Osim naših ekipa na natjecanju su našu županiju predstavljale ekipe ženske mladeži iz Otoka i Đeletovaca, te muške mladeži iz Komletinaca i Nijemaca.

Rezultati ekipa iz naše županije su:

Mladež muška (nastupilo 57 ekipa):

1. DVD Nuštar            11. mjesto

2. DVD Komletinci     30. mjesto

3. DVD Nijemci          48. mjesto

Mladež ženska (nastupile 52 ekipe):

1. DVD Nuštar             1. mjesto

2. DVD Otok              25. mjesto

3. DVD Đeletovci      47. mjesto

Konačan poredak možete vidjeti ovdje

Više o natjecanju možete vidjeti na: http://www.hvz.hr/clanci/HVZ/odrzano-drzavno-natjecanje-vatrogasne-mladezi-rh-u-zadru/

 

 

Povratak na vrh stranice

 

 

Ažurirano: Subota, 08 Prosinac 2018 18:24
 
Petak, 23. Kolovoz 2019

Design by: LernVid.com