osnovano 1893. godine

21. susret vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
Autor millinus   
Četvrtak, 20 Lipanj 2019 13:42

 

01. lipnja 2019. održan je u Čakovcu 21. susret vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Na njemu je sudjelovalo 35 ponajboljih natjecateljskih desetina iz dviju država, 15 iz Republike Slovenije i 20 iz Hrvatske. Natjecanje se sastojalo od vatrogasnog natjecanja prema pravilniku za vatrogasnu mladež, kao i raznih vatrogasnih igara. Pobjednici u ovom susretnu nisu najvažniji, već razmjena iskustva i druženje vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije

 

 

 

 

 

 

 

Održan je 21. susret vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Na njemu je sudjelovalo 35 ponajboljih natjecateljskih desetina iz dviju država, 15 iz Republike Slovenije i 20 iz Hrvatske. Natjecanje se sastojalo od vatrogasnog natjecanja prema pravilniku za vatrogasnu mladež, kao i raznih vatrogasnih igara. Pobjednici u ovom susretnu nisu najvažniji, već razmjena iskustva i druženje vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije.

Vatrogasni suci su bili iz Hrvatske i Slovenije, koji su na najkorektniji način odradili svoj dio posla.

Susret je otvorio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, a uz njega samom činu otvaranja prisustvovali su visoki gosti i uzvanici, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, načelnik HVZ Željko Popović, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži RH Milivoj Taslak, zapovjednik VZ Međimurske županije Mladen Kanižaj, predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca Jurica Horvat, dopredsjednik VZG Čakovca Srećko Mrazović, predsjednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik. Osim njega, sreću su zaželjeli i  zapovjednik GZS Franci Petek, zamjenik zapovjednika GZS Zvonko Glažar te predsjednik VZ Međimurske županije Mario Medved.

On je istaknuo da VZ Međimurske županije u svojim redovima ima preko 2000 pripadnika vatrogasne mladeži na što je čelništvo zajednice izuzetno ponosno te je isto tako zaželio natjecateljima puno sreće i dobrih rezultata na natjecanju.

Prije samog proglašenja rezultata prigodno su se obratili predsjednik VZ Međimurske županije, zapovjednik GZ Slovenije Franci Petek te načelnik HVZ-a Željko Popović.

Rezultate natjecanja proglasio je predsjednik savjeta vatrogasne mladeži RH Milivoj Taslak, te na kraju uz protokolarno skidanje zastave vatrogasne mladeži i zatvorio natjecanje.

U natjecateljskom djelu natjecale su se ekipe mladeži u kategorijama žene i muškarci, te u vatrogasnim igrama gdje su nastupile miješane ekipe u jednoj kategoriji.

Rezultati natjecanja

Kod ženske mladeži najbolje su bile natjecateljice iz PGD Zbilje s osvojenih 1030, 21 bodom, slijede potom hrvatske predstavnice iz DVD Nuštar koje su osvojile 1023,82 boda te DVD Karlovec Ludbreški sa osvojenih 1020,25 bodova. Spomenute ekipe nagrađene su peharima Susreta. Ekipa PGD Zbilje i naše cure su sudionici ovogodišnje olimpijade u Švicarskoj.
Kod muške mladeži pobijedili su pripadnici DVD Krištanovec koji su osvojili 1044,50 bodova, slijede natjecatelji DVD Nuštar s 1041, 17 bodova, dok je treće mjesto pripalo DVD Bedekovčina jer su osvojili 1038,28 bodova. I oni su nagrađeni peharima. Natjecanje je bilo sastavljeno od vatrogasnih vježbi i štafete.
U rekreativnom dijelu ove manifestacije upriličene su različite vatrogasne igre. Ekipe su bile mješovitog sastava, a tri najbolje ekipe nagrađene su medaljama, a sudjelovalo ih je 31.
Za kraj, svečano spuštanje zastave Susreta pripalo je najbolje plasiranom odjeljenju iz Republike Slovenije - članicama PGD Zbilje.

 

 

Povratak na vrh.

 

 

Ažurirano: Četvrtak, 20 Lipanj 2019 13:58
 
Utorak, 16. Srpanj 2019

Design by: LernVid.com